Het gezicht achter MNK is Nienke Kreijkes! In 2014 heb ik mijn bachelor muziektherapie behaald aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Naast muziektherapie, bied ik ook pianolessen, live muziek en koorbegeleiding aan.

Op achtjarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van klarinetlessen en vanaf mijn tiende speelde ik mee in het jeugdorkest te Rijssen. Daarnaast heb ik ook gezongen in een kinderkoor van een kerk. Op de middelbare school ontdekte ik dat zingen echt mijn passie is en daarom ben ik mij gaan focussen op het begeleiden van mijzelf op piano. Met dank aan mijn ouders heb ik een piano gekregen en ben ik vervolgens op pianoles gegaan. Twee jaar heb ik deze lessen gevolgd, maar tijdens een moeilijke periode in mijn leven haak ik toch af en begin ik aan de opleiding SPW.

Ten tijde van deze studie heb ik mijn muzikale vaardigheden ingezet voor verschillende doelgroepen. Daarnaast ben ik ook met veel enthousiasme begonnen met het zingen in een musicalgroep. Om mijn zangvaardigheden te verfijnen en te verbreden heb ik zanglessen gevolgd bij een muziekschool te Rijssen.

De muziekdocent op de SPW tipt mij om muziektherapie te gaan studeren. Deze studie biedt de ideale mogelijkheid om mijn passie voor muziek en mijn passie voor het werken met mensen te combineren. In 2010 studeer ik af als Sociaal Pedagogisch Medewerkster en word ik toegelaten op de opleiding Muziektherapie te Nijmegen, met zang en piano als hoofdvakken.

In 2011 ben ik samen met een aantal vriendinnen uit mijn musicalgroep een eigen vocalgroup begonnen, genaamd: 'Rumor has it!. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van de groep op piano en het arrangeren van popmuziek voor meerstemmige zang.
In de beginperiode treden wij een aantal keer per jaar op, maar doordat wij in 2013 de talentenjacht 'Sallands got talent' hebben gewonnen, loopt de frequentie van het optreden flink op en staan wij zeer regelmatig op het podium.

Blog Article Figure
Rumor has it

In het derde jaar van mijn studie Muziektherapie ben ik verhuist naar Amsterdam, om daar als muziektherapeute stage te lopen in besloten jeugdinrichting ‘De Koppeling’. Tijdens deze stage heb ik een jaar lang zanglessen gevolgd bij Ellen Eeftink. Ellen Eeftink is onder meer bekend van Idols en werkt als coach momenteel mee aan tv-programma’s als The Voice of Holland, X-Factor, Idols en Holland’s Got Talent. Na deze mooie periode in Amsterdam heb ik besloten om mij een half jaar te focussen op zang en daarom ben ik begonnen aan de minor ‘Popzang’ aan het conservatorium te Enschede.

In 2013 zijn wij met ‘Rumor has it!’ de uitdaging aangegaan door deel te nemen aan ‘Hollands Got Talent’. Dit was absoluut een succes, aangezien wij de liveshows hebben gehaald tot en met de halve finales. Op dit avontuur kijken wij met veel enthousiasme terug en deze deelname heeft ons veel bekendheid in de regio gegenereerd.

In 2014 ben ik afgestudeerd als Muziektherapeute op basis van het onderzoek: ‘Songwriting bij licht verstandelijke beperkte jongeren’. Nadat mijn zoon Lucas werd geboren ben ik gevraagd om muzikaal leidster te worden van het kinderkoor ‘De Paduaatjes’ in Nijverdal. Ook ben ik in die drukke periode met mijn onderneming gestart, genaamd Muziekpraktijk Nienke Kreijkes (MNK). Met mijn eigen praktijk ben ik actief als muziektherapeute voor verschillende instellingen, geef ik pianoles, begeleid ik verschillende koren en treed ik zeer regelmatig op met mijn vocalgroup. Naast mijn eigen praktijk heb ik eind 2015 vier maanden een zwangerschapsvervanging gedaan als muziektherapeute bij GGnet te Doetinchem. Hier werkte ik op de kinder- en jeugdpsychiatrie. 

'Muziek is de taal van ons samen'

Ik heb gemerkt dat muziek mensen samenbrengt en daarom vind ik dit motto erg sterk. Muziek is een taal die iedereen spreekt ongeacht leeftijd, ras, geslacht, afkomst en dergelijke. Muziek verbindt! Muziek creëert sfeer! Muziek spreekt! Muziek is de taal van ons samen!